Заев може да загуби со бојкотот, ама Македонија може да добие!

by Фокус 20:35
20:35

Брисел нема да ни го тргне чергичето, но само ако Груевски отвори политички дијалог со опозицијата. Иако пастирот има диктаторски хабитус, не е политички лудак да не ја искористи таа шанса.

Зошто би ризикувал со губење на препораката, кога може да биде „спасител“ на европските интеграции на Македонија? Умно решение за граѓаните и за демократијата е бојкотот да доведе до политички дијалог и до договор за политички реформи кон демократизација со строго прецизирани рокови, чие остварување ќе има европски гаранции!

- Advertisements -

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”