За другата страна на медалите

by Фокус 18:35
18:35

Кандидатот за претседател на ВМРО-ДПМНЕ, во првиот мандат се закитил со пет дипломи од универзитети, две членства во невладини организации (кои маркетинг-тимот на Ѓорге Иванов ги претставува како академии) и одликуван е со три ордени.

Ваквите признанија ги користи во трката за втор претседателски мандат. Не е спорно дека на сите „дипломи“ му пишува дека е посветен, кооперативен и успешен, но спорно е дали таквите признанија ги зголемуваат вредноста, квалитетот и знаењата на кандидатот, професор од Правниот факултет, ако се суди според начинот на кој се доделуваат.

- Advertisements -

Многупати не постојат критериуми за наградување, нема скала за вреднување на успехот, а како пресудни се наметнуваат претходни релации и пријателства!

Пишува
Љубиша АРСИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”