Власта се плаши од Велија и од зад решетки!?

by Фокус 01:39
01:39

Иако Законот за извршување санкции дава можност новинари да посетуваат правосилно осудени затвореници, сепак на екипата на „Фокус“ ѝ беше забранет влез во затворот „Идризово“ и посета на осуденикот Велија Рамковски.

Поради тоа што надлежните институции не сакаа да ја образложат својата одлука, останува нејасно дали забраната има законска оправданост или, пак, едноставно некој сѐ уште се плаши од она што има да го каже Велија од зад решетки?

- Advertisements -

Пишува:
Валентина СТОЈАНЧЕВСКА

Целиот текст може да го прочитате во бројот 954 од неделникот “Фокус”.