Власта краде за на народот да му даде!

by Фокус 18:30
18:30

Од поранешните расправи за естетиката на криминалот, дојдовме до легитимирање на кражбата преку т.н. социјализација на грабежот.

Кога се споредуваа режимот на Црвенковски со владеењето на Георгиевски, се велеше дека во времето на првиот грабежот бил пософистициран, а во времето на вториот пљачката била поачик, подива.

- Advertisements -

Времето на Груевски секако ќе остане запаметено по тоа што криминалот на политичките елити го аминува народот. За свое добро!

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”