Владиката Пимен – личност на годината за 2013

by Фокус 19:39
19:39

Годинава што изминува беше година на стравот. На крајот, мораше и маглата да се симне за да ги скрие наведнатите глави кои гласно велат: „добро е, може и полошо, вака барем имаме за леб и за лекови“!

„Може и полошо од ова“ стана реченица-симбол на оваа година. Исклучоци, рака на срце, беа малкумина.

- Advertisements -

Решивме да ги преброиме, па екипата на „Фокус“, вклучително и порталот “fokus.mk”, новинарите, уредниците и техничкиот кадар, спроведе анонимна анкета. Секој требаше да избере три личности кои, според него, ја одбележале 2013 година!

Пишува:
Мери ЈОРДАНОВСКА

Целиот текст може да го прочитате во новогодишниот двоброј 951/952 од неделникот “Фокус”.