Влада во сенка, движење и референдуми

by Фокус 20:40
20:40

Владата, избрана од Собрание кое е избрано на нефер и недемократски избори, не смее да биде признаена. Здружената опозиција мора да направи влада во сенка. Членови на таа влада во сенка мора да бидат експерти во своите области и да нудат решенија за проблемите во општеството.

Проблеми кои, благодарение на неспособната власт, во следниот период ќе ги има сè повеќе.

- Advertisements -

Пишува
Џелал ХОЏИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”