Влада со договор за дело

by Фокус 19:55
19:55

Непотребното инјектирање на мистериозност при нормални, легитимни и очигледни работи, како што е преговарање на влада, им дава право на сите отспротива да погодуваат и однапред да пресудуваат за тоа каков е вистинскиот договор.

Пред овој договор да биде однапред предвиден како ДДВ, изгледа дека, сепак, е договор со последователна исплата, како договор за дело. А делата ќе бидат јасни по договарањето и на министерствата.

- Advertisements -

Само тогаш ќе можеме да откриеме во кое министерство ќе биде делото за бришење на името на министерката за внатрешни работи од објавените „каса-прими“ потврди во предизборието!

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”