„Топ сикрет“

by Фокус 13:27
13:27

Најголема тајна е кој и колку пари одвоил за изградба на црквата „Св. Константин и Елена“ во срцето на главниот град, додека тајна е и колку вкупно ќе чини целиот проект.

Формално, инвеститор на новиот храм е фондација формирана од МПЦ, ама ниту црквата, ниту, пак, власта, се расположени да зборуваат за парите. Недостапни се и челниците на фондацијата-инвеститор!

- Advertisements -

Пишува:
Владо АПОСТОЛОВ

Целиот текст може да го прочитате во бројот 948 од неделникот “Фокус”.