Тетрапак коалиција

by Фокус 14:47
14:47

Што ќе решат предвремените, ако веќе и едните и другите во власта се убедени во својата победа?!

Како би се решила кризата ако повторно истите партии се во коалиција, а претседателот не е заеднички? Логична, политички чиста ситуација ќе имавме ако ДУИ истапеше од Владата, па во неможност таа повторно да се формира, да се оди на избори.

- Advertisements -

Вака, јасно е дека ова е обична „тетрапак“ комбинација што ни ја нудат ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ. Како и да ја фрлиш, шпицот ќе биде нагоре…

Пишува:
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во бројот 957 од неделникот “Фокус”.