Тактики за заглупување на народот!?

by Фокус 20:10
20:10

Еден од главните лостови за заглупавување на граѓанството и селанството во Македонија во ерата на „преродбата“, без дилема, беше и е Центарот за комуникација, ама во поширока смисла на зборот. Во пакет со „ресорот“ на Протоѓер-медиумите.

Додуша, поистакнатите пропагандистички перјаници имаат света должност да доработат нешто што дури и Центарот смета дека не му доликува.

- Advertisements -

Тоа се оние што треба да шлапаат глупости за непријателот, за да се забошоти темата. Демек, оној е педер, тој пие, овој прди и ждрига, а на друг му смрдат мишките.

Перјаници за валканици!

Пишува
Јадранка КОСТОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”