Страв од вистината

by fokus 14:40
14:40

Треба да бидеме реални и да знаеме дека мнозинството граѓани сѐ уште живеат во свет на спинувана реалност.

Тоа јас го нарекувам метод на симултана ревизија на историјата, односно преименување или мутирање на фактите во моментот на самото нивно настанување (преку мас медиумите).

- Advertisements -

Тоа е паралелен свет на пропагандата, во кој сите факти се реинтерпретирани по пат на едноставно игнорирање и негирање на самата реалност.

Така, на пример, е создадена сликата дека Катица Јанева е портпарол на СДСМ. Прашањето зошто СЈО сѐ уште не ужива огромна популарност во биполарниот свет, треба да се бара во две насоки.

Пишува
Златко ЈАКИМОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”