Совети до Груевски инспирирани од Нелсон Мандела

by Фокус 19:20
19:20

Ретко кој дипломат оставил толку голем впечаток како овој Ирец. И мислењата се поделени, дел од граѓаните сметаат дека единствено тој ги бранел демократските процеси во држава, додека оние другите, со ставови поблиски до владејчкото мнозинство веруваат оти Фуере пречесто излегувал од својот дипломатски шинел.

Повод за нашиот разговор беше неговиот текст „Демократијата го изгуби своето значење во Македонија“, кој излезе на „Балкан Инсајт“, непосредно по изборите.

- Advertisements -

Фуере за „Фокус“ говори што се случувало во Европската комисија по фамозниот 24 декември, а како излез од демократскиот ќор-сокак предлага ЕУ веднаш да ги стартува преговорите со Македонија. За крај има неколку совети до Груевски инспирирани од Нелсон Мандела!

Разговарал
Владо АПОСТОЛОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”