Само Вардар да не надојде

by Фокус 19:40
19:40

Во времето кога беше СДСМ на власт и кога нели „ништо не се градеше“ беше изградена барем браната „Козјак“, која го чува главниот град од поплави.

Во времето на Никола Груевски кога „барем нешто се гради“, со државни пари се набутаа еден куп објекти во коритото на Вардар, од саксии за врби и нови столбови за нови мостови до цели шпански галии, нешта кои само ќе ја влошат ситуацијата ако некогаш од Шар Планина надојдат води во Вардар и тие води решат да се „прошетаат“ низ Скопје!

- Advertisements -

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”