Сѐ додека опозицијата ни е непоткована, власта ќе си остане незауздана!

by Фокус 20:40
20:40

Тројанските коњи, сами по себе, не мора да бидат штетна појава, особено ако се добро „потковани“ пред да се пратат во мисијата и ако тој што ги праќа ги држи цврсто за „уздите“.

Но, денешната македонска опозиција е до тој степен спротивна од проактивна, т.е. е пропасивна, што од власта и немаат многу потреба да ја напаѓаат со византиски методи, лукавштини и итрини.

- Advertisements -

На секои избори, опозиционерите доживуваат нова „Битка кај Беласица“, па стасаа до тоа ниво, самите да си ги вадат очите меѓу себе!

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”