Продолжува да се шири скандалот „Перде“

by Фокус 11:41
11:41

Редакцијата на „Фокус“ продолжува да го истражува скандалот „Перде“ и јавно да ги споделува трагичните судбини на пациентите запечатени во операционите сали на оваа болница.

Од друга страна, комисијата формирана од  Министерството за здравство, веќе четири месеци го „истражува“ случајот кој офталмолозите го нарекуваат „една од најголемите афери со оперативни зафати на перде на очи“.

- Advertisements -

Во меѓувреме, дел од пациентите пресекоа – правдата ќе ја бараат по судски пат.

Пишува:
Ирена МУЛАЧКА

Целиот текст може да го прочитате во бројот 955 од неделникот “Фокус”.