Притворот не му го посакувам ниту на најголемиот душман!

by Фокус 20:30
20:30

Претседавачот на Советот на Општина Центар, Мирослав Шиповиќ, во чија „чест“ и Министерството за внатрешни работи именува една полициска акција, по осум месеци поминати во притвор и еден месец во домашен притвор, конечно доби шанса да се брани од слобода.

Ваквата позитивна одлука на судските власти, во најмала рака, беше изненадувачка, бидејќи со овој гест опозицијата повторно го врати мнозинството во Советот. Она што остана непознато, па дури и мистериозно, е што навистина се крие зад „добрата волја“ на власта бидејќи Шиповиќ важеше за цел на политички прогон?

- Advertisements -

Дали навистина решија Центар да им го препуштат на опозиционерите или ова е само позитивна најава за негативниот финиш на судскиот случај? Што мисли за овие дилеми и за тоа како повторно се чувствува на слобода, го прашавме Шиповиќ.

Разговараше
Валентина СТОЈАНЧЕВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”