Преродбата удри и по Куманово

by Фокус 19:33
19:33

По изборната победа на последните локални избори, кои се одржаа во март минатата година, кумановскиот градоначалник Зоран Дамјановски е оставен без денар во општинската каса.

Поточно, цели 15 месеци со одлука на судот сметката беше блокирана, а по нејзиното одмрзнување, во акција со нова блокада, стапува министерот Зоран Ставрески. Градоначалникот обвинува дека блокадата е, всушност, одмазда на ВМРО-ДПМНЕ за загубеното Куманово!

- Advertisements -

Пишува:
Валентина СТОЈАНЧЕВСКА

Целиот текст може да го прочитате во бројот 957 од неделникот “Фокус”.