Портрет: Ѓорге Иванов

by Фокус 19:45
19:45

Иванов остана тврд бранител на името и идентитетот, но во длабока сенка на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ. Својот претседателски имиџ Ѓорге го црпи од политичката душа на премиерот и тоа е истовремено негов хендикеп и негова предност. Хендикеп е – за неговото име да остане запаметено во историјата како политичар и државник, предност – ако смета оти како вагон на политичката локомотива Груевски, може да заврши во македонските легенди. За жал, Иванов ќе остане запаметен само како претседател на Македонија во времето на Никола Груевски!

Пишува:

Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”