Портокалов апартхејд

by Фокус 12:50
12:50

Проблемот овде не се законите, туку нивното селективно спроведување за „црнци“ и „белци“.

Во тек е одлучувачката шаховска партија меѓу Груевски и Заев. Белите фигури кои секогаш се резервирани за власта, веројатно го мотивираше борбеното „сицилијанското отворање“ на опозицијата. Тоа е кога играчот со црните фигури не игра за реми, туку за победа. И за црните и за белите е – да се биде или не!

- Advertisements -

Пишува:
Јадранка КОСТОВА

Целиот текст може да го прочитате во бројот 956 од неделникот “Фокус”.