Петта колона

by fokus 13:59
13:59

Ако се изанализираат сите случувања по објавувањето на т.н. тиранска платформа, ќе се заклучи дека најголема корист од нејзиното појавување, „употреба“ и злоупотреба имаат токму политичките ортаци НГ и АА.

Таа е нивната сламка на спасот за која се држат и ќе се држат како „слеп за стап“. Оттаму, очекувањата дека Али Ахмети и ДУИ ќе бидат одговорни и конструктивни во разрешувањето на македонскиот политички јазол се сосема погрешни.

- Advertisements -

Во поделбата на улогите АА ја има задачата на „петта колона“ во пазувите на новата власт, која ќе сака – ама не сака да биде ниту власт, ниту опозиција.

Пишува
Д-р Ристе ЉУБОТЕНСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”