Опозицијата конечно навлезе во „недопирливото“

by Фокус 08:39
08:39

Случајот со уредничката на Сител, Ивона Талевска, и со буџетските пари за реклами исплатени на телевизија Сител само ја подотворија Пандорината кутија за она што се случува со уредништвата во дел од македонските провладини медиуми.

За да не се чудиме зошто владата на Груевски си се рекламира само на едни медиуми, зошто одредени настани кои не се во полза на Преродбата се прескокнуваат како да не биле, зошто светот, заедно со власта, го шетаат само оние подобните.

- Advertisements -

Сигурно не е од преголема љубов кон Преродбата, реформите и барокот. Секогаш во игра се парите. И тоа многу покрупни од една „Фабрика“.

Пишува:
Мери ЈОРДАНОВСКА

Целиот текст може да го прочитате во бројот 955 од неделникот “Фокус”.