Од народот за власта

by Фокус 20:07
20:07

Македонија има поголема државна управа во споредба со многу поголеми земји со далеку повеќе жители, што е производ на определбата да се задоволат партиските, коалициските и личните апетити и интереси.

На оние, за кои нема место во горните ешалони на извршната власт, им се наоѓа засолниште во независните органи, кои, пак, треба да дејствуваат самостојно, играјќи улога на регулатори на негативните појави и процеси.

- Advertisements -

Тоа како да е малку, па политиката навлегува и во синдикатите, коморите, здруженијата…

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”