Несериозни политичари за пресериозни времиња

by Фокус 18:30
18:30

Ако нема преодна влада и ако некој Европеец навистина мисли дека Груевски може да спроведе неопходни реформи за фер изборен процес, тогаш во прашање се доведуваат европските вредности што ни се промовираат.

Ако е кристално јасно дека тој нелегитимно ја узурпирал власта, спорно е што е легитимен член на преговарачката маса.

- Advertisements -

Ако сакаме нови вредности, едноставно не е можно со луѓе што ги довеле до апсурд.

Пишува
Ида ПРОТУГЕР ВЕЉКОВИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”