Некој може ќе го загуби милионот, но некој го загуби видот?

by Фокус 19:55
19:55

Копјата ќе ги спротивставиме преку две приказни кои се сосема различни, но, сепак, и двете зависат од одлуката на првиот човек во здравството. Односно, тој треба да им „пресуди“. Во првата приказна, „Висарис“, сè што може да се загуби се парите и апаратите, но во втората приказна, скандалот „Перде“, пациентите останаа со оштетен или изгубен вид. Кој ќе ја плати нивната болка и кој ќе им го врати видот? Што презема и што разреши Тодоров и во двата случаи? Кој доби, а кој изгуби?

Пишува:

- Advertisements -

Ирена МУЛАЧКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”