Напред кон минатото

by Фокус 20:32
20:32

Падот на комунизмот ги уназади претходно возвишуваните работници, како фабричките, така и земјоделските. Овие отпадници од пропаднатата идеологија, фрустрирани, лути и нестрпливи – стојат зад политичките партии и популистичките здруженија на граѓани од Русија, преку Полска, па сè до Балканот.

Нивните природни и очекувани непријатели се оние на кои тие им завидуваат, добро образованите, презрените интелектуалци, самопрогласената нова елита, странците, малцинствата, богатите.

- Advertisements -

Пишува Сем ВАКНИН

 Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”.