На добар пат сме, ама џабе – кога одиме во погрешен правец!

by Фокус 20:35
20:35

Луѓето кои гласаат за Груевски не гласаат за Груевски, политичарот од нов ков. Оти тој не е од нов ков, како што и неговите гласачи не се од нов ков. Тој само откри дека овој народ не се сменил ни малку во својот нарав од времето кога владееше со него СКМ. И дека после сѐ што се случи во изминативе 25 години, ништо суштински не се има променето.

Деновиве Владата најави дека ќе им ги прости долговите на најзагрозените категории граѓани. И на некогашна Југославија ѝ ги простуваа долговите западните кредитори, кога имаа потреба од неа. Знаеме како заврши Југославија, и покрај сите дадени кредити и простени долгови, кога веќе не им беше корисна на кредиторите.

- Advertisements -

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”