Монолог за фамилијарните вредности

by Фокус 19:45
19:45

Денешната „фамилија“ на власт расели многу наши семејства, за самата да може овде да се распостила и да царува. Стануваме сите „гости“ дома, на оваа „фамилија“.

Еден ден, се надевам бргу, таа „фамилија“ ќе сноси одговорност пред сите нас за раселената младост и доблест на оваа земја, за набрканите умни, воспитани и вредни деца од многу наши семејства, за сите болки и неправди нанесени врз неколку генерации!

- Advertisements -

Пишува
Синоличка ТРПКОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”