Македонија спласната

by Фокус 19:35
19:35

По предвремените парламентарни избори, прогласени од ДУИ, а во кои најголем проблем се појави меѓу СДСМ и ДПМНЕ, нормално беше да се очекува да спласне политичката клима: нецелосно конституиран парламент или, со други зборови, парталмент.

Но, чувството на спласнување може да се прошири и да потрае, што би рекле од американската амбасада: граѓаните да изгубат доверба во демократскиот процес.

- Advertisements -

Голем број граѓани, гледајќи го мастилото на прстот, деновиве размислуваат, впрочем, како и секогаш по избори, дали, колку и како ќе ја биде Македонија.

Дел од нив веројатно сè уште се загрижени како да го избришат мастилото зашто на некои прсти тоа оставило траги уште и од првиот круг на претседателските избори.

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”