Мајката на сите задолжувања

by Фокус 20:00
20:00

Ако сакаа да глумат домаќини, владата на Груевски никогаш не требаше да го почне проектот „Скопје 2014“, кој е „мајката на сите задолжувања“.

Можеше и сега, наместо промена на Устав да направат транспарентен буџет, во кој ќе нема место за сомнителни договорни услуги со огромни суми, за Тркала и Жални врби, за јавни набавки кои се билдаат со анекс-договори.

- Advertisements -

Домаќинлакот можеше да се покаже и доколку неосновано не се вработуваа партиски кадри во администрацијата и не се зголемуваа пензиите, со што се создаваше буџетската дупка.

Имаше милион шанси да се покаже домаќинлак и да не се остават никакви дилеми во јавноста, што писателот на уставните измени сака да каже?

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”