Лустрацијата и во наредните пет години ќе биде приватна журка на груевци!?

by Фокус 20:40
20:40

Иако процесот на лустрација одамна скршна од својата вистинска патека, резултатите на последните избори и распоредот на силите во Парламентот не навестуваат дека нешто ќе се промени во однесувањето на оние седум-осум души (од вкупно 11) кои господарат со тајните досиеја на полициските соработници директно од 17-от кат во зградата на МРТ.

Имено, деновиве треба да финишира огласот со кој Собранието ќе избира нови членови на Лустрациската комисија, ама по сѐ изгледа дека со две, евентуално три измени составот ќе остане ист и она што е најважно во него повторно ќе го гледаме Аџиев. Барем така самиот се изјасни – повторно ќе се кандидира.

- Advertisements -

Пишува
Владо АПОСТОЛОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”