Корупцијата како канцер на општеството

by Фокус 14:59
14:59

Изјавите на меѓународниот фактор, како независен набљудувач на корупцијата во Македонија во врвот на власта, немаат одек кај домашната јавност.

Главната причина е токму корупцијата во чии канџи се медиумите, но и тоа што власта ја умртви дебатата и веќе нема можност за важните прашања да се дискутира.

- Advertisements -

Во меѓувреме, Македонија наликува на Готам Сити каде што речиси нема надеж дека некој Бетмен ќе успее да ги разниша темелите на трите сегменти каде што корупцијата е вкоренета: медиумите, тендерите и изборната корупција!

Пишува:
Ида ПРОТУГЕР ВЕЉКОВИЌ

Целиот текст може да го прочитате во бројот 957 од неделникот “Фокус”.