Кој најмногу ќе спечали од изградбата на новите автопатишта!?

by Фокус 20:25
20:25

По долгата апстиненција, во Македонија се градат стотина километри автопат, во вкупна вредност од над половина милијарда евра, главно зајмени пари од странство, од кои значителен дел ќе завршат во три домашни градежни компании.

Иако цената на чинење е под европскиот просек, во соседството постојат многу поевтини инфраструктурни проекти. Некои искуства, пак, покажуваат дека не е битна висината на потрошениот износ, која варира од место до место поради различниот релјеф, туку начинот на трошење!

- Advertisements -

Пишува
Влатко  СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”