Кој ќе ги чува чуварите?

by Фокус 12:51
12:51

Согласно Уставот и законите за МВР (член 66) и за Полиција (член 95), во безбедносните служби може да се вработи секаков џган и пробисвет.

Не постојат никакви правни и морални пречки овластено службено лице или полициски службеник да биде индивидуа, која освен што нема соодветно или целосно образование, била осудувана и за тешки кривични дела или, пак, против неа се води кривична постапка

- Advertisements -

Пишува
д-р Гроздан ЦВЕТКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”