Како ВМРО-ДПМНЕ успеа да инкасира 280.000 евра донации за кампањата на Иванов?

by Фокус 20:10
20:10

Доколку добро се разгледаат извештаите што владејачката партија ги достави до надлежните институции, повторно се јавуваат добро познатите дупки – овојпат тоа не е кај медиумите, туку кај донациите – дел од нив давани надвор од законскиот рок, а дел од лица полни со кредити, кои, сепак, решиле да одвојат по 5 илјади евра за партијата…

И сето ова, со една цел – партијата да биде чиста и да биде должна точно до денар колку што треба да земе од буџетот!

- Advertisements -

Пишува
Мери ЈОРДАНОВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”