Како ќе изгледа новата влада?

by Фокус 18:50
18:50

Дури и да ја достигне магичната бројка од половина милион гласови, што дефинитивно значи апсолутно мнозинство во Парламентот, ВМРО-ДПМНЕ не може да изостави албански партнер од власта, но ќе ги диктира условите во преговорите за формирање на владата.

Во спротивно, ДУИ ќе типува на посилни ресори и функции. СДСМ, пак, се надева дека ќе направи пресврт и дека партиското раководство ќе биде дел од идниот владин кабинет.

- Advertisements -

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”