Ќе го поддржам СДСМ, ако предложи закони за фер и демократски избори

by Фокус 20:30
20:30

Доколку опозицијата излезе со конкретни законски предлози за подобрување на избирачкиот процес, медиумската застапеност на сите партии, начинот на финансирање на партиите, одвојувањето на партиите од државата, средување на избирачкиот список и друго, како и тоа Македонија да биде една изборна единица, тие предлози ќе добијат поддршка од Демократскиот сојуз, но за тоа треба посветеност, работа, знаење и стручност, а не само гола критика, вели пратеникот Павле Трајанов, лидер на Демократскиот сојуз во интервју за „Фокус“!

Разговараше
Зоран ДИМИТРОВСКИ

- Advertisements -

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”