Избори се ближат, тендери се нижат

by fokus 14:51
14:51

Дал актуелниве се мераклии по тендери или им се лоши ако возилото е постаро од три години? Еве, според податоците од ЦГК, просечната старост на противпожарните возила била 28 години, а дури 68 отсто се од минатиот век.

Амбулантните, пак, во просек се стари 11 години, но, дури 53 отсто биле добиени како донација.

Ама пожарникарите и медицинарите не се функционери, па да не им личи во „старудии“ да се возат

Пишува
Јадранка КОСТОВА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК