Интервју: Петре Шилегов, адвокат и портпарол на СДСМ

by Фокус 01:37
01:37

Во јавноста беше познат како адвокат од областа на кривичното право, а пред седум месеци почнавме да го гледаме и како гласноговорник на опозицискиот СДСМ.

Петре Шилегов, најголемиот впечаток во јавноста го направи со обелоденувањето на аферата поврзана со уредничката на Сител Ивона Талевска.

- Advertisements -

Обелоденети беа документи поврзани со фирмата „Висарис“ ДОО, која добива милионски тендер за медицинска опрема од Министерството за здравство. Сопственици на оваа фирма се мајката на Талевска, Лимба, и извесен Марко Петровиќ, а лице за контакт е уредничката на Сител.

Шилегов обелодени и други фирми што имаат исто седиште со Сител телевизија и со „Висарис“.

Со него разговаравме за обелоденувањето на оваа афера и сите последици што произлегуваат од изнесените информации за функционирањето на медиумскиот простор во земјава кои со години беа јавна тајна.

Разговараше:
Мери ЈОРДАНОВСКА

Целиот текст може да го прочитате во бројот 954 од неделникот “Фокус”.