И ловиштата се токмат за СГС

by Фокус 20:03
20:03

Агенцијата „Секјурити Груп Сервисис“ (СГС), се обидува да влезе во бизнисот со ловишта во Македонија. Фирмата аплицирала да го земе под концесија најбогатото ловиште во Македонија, „Полаки“ во Кочани, а на сето ова му претходат и неколку законски измени, кои овозможуваат фирми, кои немаат дејност „ловство“, да се јават на повикот. Случајно или не, останува да се види!

Пишува
Мери ЈОРДАНОВСКА

- Advertisements -

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”.