Хроника на еден најавен инцидент

by Фокус 23:07
23:07

Со оглед дека во Скопје никој не може да ги изброи спомениците, а ретко кој веќе и се занимава со тоа, поставувањето на Цар Душан можеби ќе поминеше незабележано ако српски „Телеграф“ не почувствува потреба да го одбележи настанот и да го стави во суптилен антиалбански контекст. Потоа се разбудија од „Разбуди се“ и остатокот е веќе историја!

Пишува:
Владо АПОСТОЛОВ

- Advertisements -

Целиот текст може да го прочитате во бројот 949 од неделникот “Фокус”.