Ѓубрето во „Дрисла“ го „извалка“ и Коце Трајановски!?

by Фокус 10:08
10:08

Германската фирма „Шолц“, која по вторпат ја изгуби шансата да стане концесионер на депонијата „Дрисла“, најавува нова тужба пред домашните, а подоцна и пред меѓународните судови бидејќи градот Скопје пресече дека со сметот треба да се расправа италијанскиот конзорциум „ФЦЛ Амбиенте“.

Додека се вртат нагаѓањата дали и зошто градоначалникот Трајановски навива за Италијанците, во целата приказна се вклучува и поранешниот јавен обвинител Љубомир Шврговски.

- Advertisements -

Тој, пак, ќе ги подготвува тужбите за клевета на Италијанците, кои, покрај добиената „валкана“ зделка (нели, за ѓубре станува збор), на суд сакаат да си ги вратат загубените чест и углед?!

Пишува:
Валентина СТОЈАНЧЕВСКА

Целиот текст може да го прочитате во бројот 948 од неделникот “Фокус”.