Ѓорге Иванов, претседател на резиденцијата!

by Фокус 19:45
19:45

Историјата секогаш се повторува. Првпат како трагедија, вторпат како фарса. Во Македонија, и едното и другото, често и заедно и истовремено.

Во вакви домашни и светски „историски констелации“ беше изгласан, а потоа и прогласен за избран, Ѓорге Иванов за старо-нов претседател на Република Македонија.

- Advertisements -

Во постапка која никој – и овде кај нас, и во меѓународната заедница – освен ВМРО-ДПМНЕ и нејзиниот лидер Никола Груевски – не ја оцени за фер, демократска, слободна и рамноправна.

Само тие самите, во она што требаше да личи на избори, го прогласија за голема двојна победа. Ќе им биде ли Пирова?

Пишува
Александар ДИМИТРОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”