„Фридом хаус“ со шлаканица кон власта: Тактиките ви се мизерни!

by Фокус 20:00
20:00

Октомври 2009 година беше добар месец за Груевски. Тогаш „Репортери без граници“ нѐ пофалија дека имаме напредок во независноста на медиумите.

Премиерот се израдува, па веста ја објави дури и на веб-страницата на Владата. Но, кога паднавме за 89 места подолу, за власта и за провладините медиуми оваа организација стана „соросоидна“, а организацијата „Фридом хаус“ остана релевантна.

- Advertisements -

Е, годинава паднавме и во извештајот на „Фридом хаус“. Груевски веќе не е среќен, а провладините медиуми открија – и таа организација е на Сорос!

Меѓународните организации ни се чудат што е со Македонија и со Сорос. Па, така, за „Фокус“, заменик-претседателот за истражувања во „Фридом хаус“, Арч Пудингтон, недвосмислено изјавува: „Тврдењето на власта дека се крие нешто злобно во ’парите од Сорос‘ е мизерна и недолична тактика. Уште полошо е кога ваквите тврдења доаѓаат од претставници на медиумите!“

Пишува
Мери ЈОРДАНОВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”