„Фокус“ открива каде се одлеваат парите за невладиниот сектор

by Фокус 10:17
10:17

Се изнагледавме протести и контрапротести, проекти за живот и соживот и манифестации за општото добро, сето ова добро скриено под превезот на она што треба да се вика „НЕвладина организација“.

„Фокус“ ги погледна списоците за тоа кој стои зад невладините организации што добиваат пари од централната и од локалната власт.

- Advertisements -

По тоа што го видовме, многу лесно ќе заклучиме зошто граѓаните не веруваат во граѓанското здружување. Затоа што престана да биде граѓанско и стана партиско.

Пишува:
Мери ЈОРДАНОВСКА

Целиот текст може да го прочитате во бројот 953 од неделникот “Фокус”.