Екипата на „Фокус“ меѓу студентите

by Фокус 19:11
19:11

За разлика од студентите низ светот, кои излегуваат на масовни протести, ваква слика не може да се забележи во Македонија, барем не во последните неколку години.

Ништо досега не успеа да ги крене на нозе, иако повеќето од нив живеат во мизерни услови во студентските домови, секојдневно се соочуваат со корупција, високи давачки и со кршење на нивните права.

- Advertisements -

Сепак, дел од студентите имаат причина за тоа. Работат по партиска заповед, излегуваат на контрапротести по потреба и уште од млади се спремаат за партиски функции. Па, зошто тогаш да протестираат, кога очигледно сѐ им е погодено?

Пишува:
Ирена МУЛАЧКА

Целиот текст може да го прочитате во бројот 953 од неделникот “Фокус”.