Ефикасно спроведена изборна „касапана“

by Фокус 20:40
20:40

Нема друга причина да не веруваме дека политичката криза ќе јакне и ќе се продлабочува. Повеќе од јасно е дека ќе трае. Месеци ли, години ли, неважно е од историска дистанца, но многу е важен начинот на кој таа ќе биде затворена. Откако Заев ги обелодени аферите „ЈАВИ СЕ НИНИ“ и „КАСА – ПРИМИ“, се чини дека флоскулата „помирување на македонската политичка сцена“ е повеќе од невозможна!

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

- Advertisements -

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”