Една трагедија, две различни животни приказни

by Фокус 13:22
13:22

Екипата на „Фокус“ посети две велешки семејства за да ја открие вистината за мистериозното исчезнување на 25-годишниот велешанец, Ангел Стојанов.

Ангел, пред две години беше претепан и киднапиран, по што му се изгуби секаква трага. Случајот доби судска завршница, но нема завршница на оваа животна приказна.

- Advertisements -

Родителите бараат повисока казна, а семејството на осудените, помала. Се согласуваат само во едно. Дека институциите, односно полицијата и судството, затаиле и не си ја извршиле задачата. „Фокус“ открива дали сè можело да биде поинаку?

Пишува:
Валентина СТОЈАНЧЕВСКА

Целиот текст може да го прочитате во бројот 950 од неделникот “Фокус”.