Двојните аршини на македонското судство

by Фокус 11:37
11:37

Владеење на правото или владино владеење на правото во Македонија?

Одговорот се обиде да го открие „Фокус“ презентирајќи повеќе примери од судската практика, кои, сепак, недвосмислено ги отсликуваат двојните аршини на судството.

- Advertisements -

Кога во улога на тужибаби се владините функционери, тогаш се суди експресно и без одолжување, но кога тие треба да седнат на обвинителната клупа, тогаш времето застанува. Слепо се бараат со години, иако секој ден ококорено се следат нивните потези.

Пишува:
Валентина СТОЈАНЧЕВСКА

Целиот текст може да го прочитате во бројот 955 од неделникот “Фокус”.