Дали синдикалното лидерство го смести Ставриќ во затвор?

by Фокус 20:00
20:00

Оштетениот пациент Ладо Кузмановски од Прилеп, во судницата тврдеше дека на средбата со доктор Ставриќ му ги носел документите и пари за да му помогне за добивање инвалидска пензија. Очниот хирург негираше.

Тој нагласи дека тие воопшто не разговарале за пензија, туку за оперативен зафат во поликлиниката каде што работи.

- Advertisements -

Уште нешто што фрла дамка на целиот случај е тоа што познатиот офталмолог во себе немал број на предмет за инвалидска пензија, ги немал документите на пациентот и неговата медицинска документација.

Па, како тогаш можел да посредува? Дента кога се сретнале, на Кузмановски веќе му било подготвено решението за инвалидска пензија, кое му било испратено вечерта на 6 мај, по полициската акција во која беше уапсен Ставриќ!

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”