Апсурди во обвинението против Ставриќ

by Фокус 19:15
19:15

Во доказите, кои треба да бидат изведени на судењето, се наведува записник за пријава во прилепската полиција од 23 април, потоа медицинска документација на име на оштетениот пациент, како и записник за примопредавање парични средства.

Сепак, кога внимателно ќе се разгледа обвинението, најчудно е тоа што во доказните материјали, како сведок во судскиот случај воопшто не е наведен оштетениот пациент, кој го пријавил Ставриќ во полиција.

- Advertisements -

Неговото име и презиме се наведени само како „оштетен пациент“, но истовремено не се кажува дека тој ќе излезе и ќе сведочи и дека ќе се соочи со очниот хирург, кој наводно требало да му ја заврши работата!

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”